Voedingsindustrie
In de voedingsindustrie moet aan strikte hygiëne- en kwaliteitsnormen voldaan worden in elke stap in de distributieketen, van producent tot consument. Om voedselveiligheid te waarborgen en versheid te garanderen, zijn temperatuurbeheersing, traceerbaarheid en tijdige levering extra belangrijk.
Ladingdragers zoals kratten, spelen daarin een belangrijke rol. Het materiaal van deze emballage moet mee kunnen in de strenge eisen, wat betreft voedselveiligheid maar ook als het gaat om bestendigheid tegen koude temperaturen in koel- of vriesopslag. Ook moet de krat de versheid van het product ondersteunen, door open te zijn als beluchting nodig is, of juist dicht als dat gewenst is. De kratten moeten daarbij praktisch zijn zodat medewerkers er snel mee kunnen werken en ze moeten goed schoongemaakt kunnen worden, zonder onnodige richeltjes en randjes.
Certificeringen
Hollarts zorgt ervoor dat kratten en andere ladingdragers bedoeld voor transport van voedsel, voldoen aan alle eisen. Dat laten we zien met de onderstaande certificaten.
FSSC 22000
De FSSC 22000 is een voedselveiligheidstandaard voor de voedingsmiddelenindustrie, erkend door de Global Food Safety Initiative (GFSI). De standaard is gebaseerd op de ISO 22000 norm maar heeft enkele aanvullende eisen. De standaard is ontworpen om consumenten veilig voedsel te bieden en is toepasbaar in de gehele supply chain.
ISO 9001
ISO 9001, ontwikkeld door de International Standardization Organization (ISO) en in Nederland gepubliceerd door NEN als NEN-EN-ISO 9001, is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Dit certificaat toont aan dat onze processen voldoen aan internationale standaarden en wetgeving en dat we ons richten op continue kwaliteitsverbetering.
Certificaten worden afgegeven voor de duur van 3 jaar (1 cyclus). In het eerste jaar krijg je een volledige audit op je gehele bedrijf en alle te toetsen processen. In het 2e en 3e jaar krijg je een tussentijdse toets en bij het goedbevinden van de auditor wordt het certificaat verlengd.
gebruik van Onze producten in de voedingsindustrie
Champignonkrat
Lichtgewicht zonder kwaliteitsconcessies te doen.
Als champignons geplukt worden, dan gaan ze veelal in een chamignonkrat van Hollarts. De hele infrastructuur in een kwekerij is daarop ingericht. De paddenstoelen gaan daarna in het kratje naar de verwerker. Die verwerkt het tot champignons in een 250 gr bakje (supermarkt), conserven of horeca-verpakkingen. Ons kratje is lichtgewicht, maar erg stevig; het is ontwikkeld in overleg met de sector. Doordat deze krat zo licht is, besparen we grondstof-, energie- en brandstofkosten en wordt er minder CO2 uitgestoten bij het vervoer.
Mosselbak
Stevig, representatief en kosteneffectief.
Onze nette mosselbakken zijn ontworpen voor 10 kg mosselen, de hoeveelheid van een horeca-grootverpakking. De bakken gaan van ons naar de mosselkweker. Doordat de lege bakken genest (in elkaar gestapeld) kunnen worden, nemen ze weinig ruimte in. De kweker vult de bakken af met 10 kg mosselen en brengt een topseal aan. Vervolgens gaan de bakken via de groothandel naar de horeca/gastronomie.
E2 Krat
De praktische oplossing die de vleessector zoekt.
Het E2 krat is ontworpen voor de vleessector. Dit krat is goed bestand tegen krachtige spoelinstallaties en voldoet aan de normen die gesteld zijn in de vleessector (DIN 55423). De gladde bodem glijdt soepel over rollenbanen en de krat is stapelbaar - ook met andere E2 kratten die al in omloop zijn. Het is dé standaard in slachterijen en vleesverwerkende bedrijven.
Uw supply chain staat centraal
In de voedingsindustrie wordt veel gewerkt met kunststof gegoten standaardkratten. Heeft u iets specifieks nodig, dan kunnen we ook een nieuwe ladingdrager samen met u ontwerpen. Er zijn veel mogelijkheden om met uw ladingdragers uw supply chain te optimaliseren. Wij helpen u hier graag bij.
Uw contact voor voor spuitgietproducten in de voedingsindustrie
Bel met Niels Scheers
+31(0)316 - 22 73 33
Of stuur een e-mail naar
nielsscheers@hollarts.nl