WaarborgWind-certificaat: 100% windenergie uit Nederland

Geplaatst op: 25-06-2024

Eind mei ontvingen we uit handen van Thom Wessel, Regiomanager bij Scholt Energy, ons WaarborgWind-certificaat. Wij zijn blij en trots met deze volgende stap in het verduurzamen van onze productie. Wat dit certificaat inhoudt, lees je hier.

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij veel ondernemers. Zij kijken naar hun keten en zoeken leveranciers die actief bijdragen aan hun duurzame ambities. Ook de manier waarop hun producten worden gemaakt, wordt kritisch onder de loep genomen.
Wij zijn daarin een partner die actief meedenkt. Ook binnen Hollarts speelt duurzaamheid een grote rol. Bij het ontwerpen van producten denken we na over grondstoffen en recyclebaarheid. Maar duurzaamheid zit niet alleen in materialen en eindproducten. Wij doen ons best het complete proces en alles daaromheen zo duurzaam mogelijk te maken.
Ons machinepark is de afgelopen jaren flink gemoderniseerd. Daardoor kunnen machines fijner afgestemd worden dan eerder het geval was. Het verschil is vooral dat ze niet continu hoeven te draaien, ook niet met de massaproducties die onze klanten bestellen. In rust schakelen de machines even uit, net als een auto die voor het verkeerslicht staat te wachten. Daarnaast hebben we inmiddels een volledig elektrische machine die geen hydraulische componenten meer nodig heeft én een hybride machine. Dat scheelt energie. Machines worden dus efficiënter en zuiniger, maar gebruiken natuurlijk nog steeds energie. Die energiebehoefte willen we zo duurzaam mogelijk vervullen. 
Wij zijn blij en trots om te kunnen vermelden dat wij eerder deze maand het WaarborgWind-certificaat hebben ontvangen. Op de foto ziet u Thom Wessel (rechts), Regiomanager bij Scholt Energy, het certificaat overhandigen aan Eric Willemsen (links), onze algemeen directeur. Scholt Energy is een energiepartner voor de grootzakelijke markt en levert al meer dan tien jaar energie aan Hollarts.

Dit WaarborgWind-certificaat heeft het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk SMK (Stichting Milieukeur). SMK garandeert dat onze elektriciteit volledig afkomstig is van Nederlandse windmolens. De windenergie wordt opgewerkt met de laagst mogelijke CO2-emissie gedurende de gehele productieketen, van de bouw van de windmolen tot aan het transport naar het elektriciteitsnetwerk.

De komende jaren draait Hollarts voor 100% op windenergie uit Nederland, afkomstig van windmolens uit een duurzame productieketen. Ons elektriciteitsverbruik heeft daardoor een CO2-footprint van nul.

Op de achtergrond ziet u onze nieuwe volelektrische Sumitomo (SHI) Demag spuitgietmachine met een sluitkracht van 450 ton. Ook deze moderne hightech machine draait dus volledig op windenergie!
Zoek je een duurzaam kunststof product voor jouw bedrijf? Allard Froon denkt graag met je mee. Neem contact op!
WaarborgWind-certificaat: 100% windenergie uit Nederland
Foto1

Ga terug